Forum breadcrumbs - You are here:Fórum140/160-as fórum: 144/145144
Please or Register to create posts and topics.

144

Nincs túl nagy az aktivitás ezen a fórumon, de azért felteszem a kérdést restaurált már valaki 144-est? Láttam egy hirdetést és mivel régóta keresek ilyet, érdeklődnék, hogy érdemes lenne belevágni a felújításba vagy túlságosan elhanyagolt a kicsike és nem érdemes megvenni?

A gép itt található: https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/volvo/144/volvo_144_gl-11802028

 

Dinom has reacted to this post.
Dinom

Köszönöm, h bizalmat szavaztál gyengélkedő fórumunknak.

Véleményem szerint nem kicsit van oda az autó már így képeken is. Sok idő, pénz és energia fog belemenni. Azt, h megéri-e neked kell sztem eldöntened. Itthon nem biztos, h lesz rá kereslet. Kint kelendőbbek talán.

Minden esetre lesz egy szép 144 esed. Amiről elmondhatod, h te újítottad fel.

Már képeken halott az autó,ha a külseje ennyire rohadt akkor belseje még roszabb.De ha mindent magad meg tudsz csinàlni és keret is van rá,akkor ne gondolkozz,de ha nem akkor a restaurálás árábol veszel jó autót is.

Sajnos tényleg elég leharcolt szegény, és csak a komplett javítás(nem restaurálás) ami megoldás.... 1,5-2 milla helyből, ha mindent magad csinálsz.. alsó hangon 5 év és nagyon keveset spóroltál.

Egy szép restifény kezdődik kb 1millánál. Gondolom mindenkinek van otthon motorhónólója, mint ahogy nekem sincs... Hacsak emberünk nem ért mindenhez IS... akkor se jön ki 1.5-2 millából.

Ettől függetlenül szemlátomást porrá van rohadva az autó, esetleg a papírját lehet egy másik ugyanilyenre rárakni, azt meg mindenkinek a fantáziájára bízom hogy ez hogyan oldódhat meg. Az autón több a luk mint a kaszni, elemeket lehet érdemes lementeni róla, belteret, motort, váltót. Egyébként elengedős, csak a lakatolás egy igényes műhelyben ilyen állapotról sacc két mil, ha kész az autó se fog 5-6-nál többet érni valószínűleg, de egy 10esbe simán bennevan és 4x beleunsz a 2-5 év alatt ha nem te csinálod is. Az, hogy akarsz-e vele foglalkozni az a te dolgod. Hogy megéri-e megmenteni? Egyel többet hagysz az utókorra. De drága móka lenne nekiesni az biztos.

Hát a fentiek alapján akkor inkább elengedem, pedig beszéltem a tulajjal és a helyzet még annál is rosszabb, mint amilyennek első pillantásra látszik.

Úgy fest, hogy belföldön nem nagyon lehet találni 144-est jó állapotban. Nekem pedig ez a típus kell kizárólag. De nem sürgős a dolog és az anyagiak sincsenek meg még.

Azért köszönöm a válaszokat. Sokkal okosabb lettem. Boldog Új Évet kívánok.

Webmester – minden, ami portálépítés!