10 érdekes dolog, amit nem tudtál a 60 éves Volvo Amazonról195264_volvo_121_amazon.jpg


buyers_profile

940 By Tuning
940 By Tuning

Monster Truck-os zúzás
Monster Truck-os zúzás


Klasszikus autók nyomában (Chasing Classic Cars)

 PV 544  4 mérfölddel (6 km) vadonat újonnan


Egy kis érdekesség a Skandixról! 🙂

http://www.skandix.de/de/aktuell/das-volvo-740-kettcar/1681/?fbclid=IwAR1oZk41Xoadcg48uiH_UZWAosmTlLCDkeiAhi6rj5qCDLQIlQkRh4Ce26E


Garázs Varázs (Volvo Amazon)

https://www.youtube.com/watch?v=iem8QeLT55I&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1qFjQIz9Qu_GqWtCSo5kYXOYfAnSjlU0aJUZFEbUkQF2-0DmM0qCwO3WE


Ritka mint űrben a füttyszó – Volvo 243

1982. Harminc rejtélyes Volvo gördült le a gyártósorokról. Előtte és utána se készült hasonló az autógyártás történetében.

A Volvo nem az a márka, ami a hihetetlen alacsony példányszámban legyártott ritkaságairól lenne híres. Pedig akad a svéd gyártó történetében egy olyan kevesek által ismert fejezet, amihez nem találunk hasonlót a négykerekűek világában.

A 200-as sorozat klasszikus téglája nagy népszerűségnek örvend a veteránosok körében, a tulajdonosok az elpusztíthatatlanság szimbólumaként tekintenek gépeikre. A legtöbb kombi, és négyajtós, a kétajtós verzió már igazi nyálelválasztást gerjesztő csemege, nem terem minden bokorban.

Több verzió is létezik. Az első szerint hibáztak a belgiumi gyártósoron, és a véletlen műve az egész, de a Volvo nem hagyta veszni a harminc kész autót és az akkor Szovjetunióhoz tartozó Észtországba exportálta azokat, teljes gyári garanciával. Más vélemények szerint a svéd rendőrség rendelte az egyedi kasztnit, hogy a rosszfiúk hátul csak egy úton tudjanak menekülni. A harmadik verzió szerint kacsa az egész, csak észt lakatosmesterek űznek tréfát az autós társadalommal.

Tovább az eredeti cikkhez –>>
A cikk eredeti nyelven:
1, —>>
2, —>>