Please or Register to create posts and topics.

744 hátsó fék javítás

Üdv mindenkinek!

Fék javításra készülnék, segítséget kérek. A nyeregben cserélném a dugókat. Hogy tudom kiszedni őket?

Köszi előre is.

A fékcsövek/légteleníőt furatán óvatosan fújsz kopresszorral amig eléggé kint nincs, vagy felakasztod a nyerget a kocsin, úgy, hogy rajta a fékcső és óvatosan nyomsz párat a pedálon, a fékbetét ne legyen benne! Utána ha úgyis eldobós a régi dugattyú akkor nagy fogóval ide-oda mozgatva ki tudod húzni. Valami edény felett csináld, mert az összes fékolajat úgysem tudod kicsorgatni belőle. Karmantyú és porvédő készletet is vettél hozzá? ilyen mutatványkor csere az is. Illetve a cserealkatrész méretét ellenőrizd mielőtt bármit szétkapsz úgy ,hogy ne tudd összerakni.

Dinom has reacted to this post.
Dinom

Komplett a készlet. 4 dugattyú + sallangok. Porvédő, meg valami gyűrű félék.

Feltöltött fájlok:
  • You need to login to have access to uploads.

szétszedtem, de több dolog derült ki.

1, az egyik féknyereg, jobb hátsó, nagy eséllyel xar.  Az egyik dugót billegtetve lehetett visszailleszteni a helyére. (karmantyú hiba? Teljesen nem szedtem szét)

Ennek ellenére, most, h átmozgattam, most dolgoznak a régi dugók. Van felújító készlet, de a napba már nem fért bele, h teljesen szétszedjem.

2, mint kiderült 2 különböző méretű féknyereg van. Illetve a dugók mérete különbözik. A jobb hátsó 34-es a bal hátsó 38-as. Így pont xart sem ér a felújító készlet.

A bal játsó sem hajlandó normálisan dolgozni.

 

Feltöltött fájlok:
  • You need to login to have access to uploads.
  • ÜA további képeken látszik, h a fékbetétek mennyire fogytak illetve nem fogytak. Nem 2 éve voltak cserélve. A féktárcsák elég látványosak. A betétek hátoldalán látszik a dugattyúk méretbeli különbsége. tartok tőle, h a végső megoldás 1 pár új féknyereg lesz.
Feltöltött fájlok:
  • You need to login to have access to uploads.

Ezt valaki gányolta, "jóvanazúgy" elmélettel, cseréld ki a nyergeket, ha 38asra akkor arra, ha 34esre, akkor arra, majdnem kurvemindegy a 2liter szívónak, amelyik van valakinél polcon 🙂

Dinom has reacted to this post.
Dinom
Idézet tőle: Fuxi ekkor: 2019-10-11, 23:29

Ezt valaki gányolta, "jóvanazúgy" elmélettel, cseréld ki a nyergeket, ha 38asra akkor arra, ha 34esre, akkor arra, majdnem kurvemindegy a 2liter szívónak, amelyik van valakinél polcon ?

köszi. próbálok 34-es szerezni, mert a felújító szett ahhoz van.

 

Ha már hátsófék akkor a kéziféket is kell állítani. 30 mp alatt hozzáférhető az állító csavar. A 2 videó ezt mutatja.

 

Webmester – minden, ami portálépítés!